• Presse Zeitungsausschnitte
  • Interview Corazone
Blauer Randstreifen

Mit arbejde med billeder og ord

Fra pressen…….

Uddrag fra artikler:
Avis: Politiken
Autor: Ditte- Marie Ascanius
Dato: marts 2009

Kom af med vandskrækken
 
Avis: Ekstrabladet 
Autor: John Mynderup, 
Dato: 03.04.2004

Giv din vandskræk en dukkert
Tusinder af mennesker har så stor en skræk for vand og badning, at de slet ikke har lyst til at tage til stranden eller hoppe i en pool. Det er ganske forfærdeligt at have det sådan netop nu, hvor vinteren er ved at slippe sit tag og kysterne og søerne om nogle måneder vil være fyldt med badende i alle aldre. Der er dog håb, selv for den, der efterhånden er blevet så bange for vand, at bare det at tage et bad under bruseren derhjemme er et problem. 
MØD ANGSTEN 
Hos Danmarks førende vandskræksekspert, kropsterapeuten Pia Brunner kan man i fred og ro, bl.a. i Vestbadet i Brøndby få lov til at møde sin angst og opdage, hvad den f.eks. gør ved ens vejrtrækning. Hun har haft masser af elever, der har lært at slippe frygten og i stedet kastet sig i bølgerne med stor fryd.  
En af Pia Brunners elever, Dionna Bürckel fortæller, at hun kom til at lide af vandskræk, efter at have været ved at drukne i en sø som 20-årig. I mange år var hun bange for vand. Hver gang hun skulle bade, følte hun, at hun fik en stor knude i maven.  
- Jeg har netop været på ferie i Thailand, hvor jeg også prøvede at dykke. Det var pragtfuldt. Jeg går dog stadig hos Pia Brunner for at lære mere, siger Dionna Bürckel. 
- Pia Brunner, hvad er det, du gør ved dine elever, siden de er i stand til at slippe frygten?  
- Vi taler meget om, hvad angsten gør ved vores kroppe. Vi trækker vejret dårligt. Hjertet banker af sted. Vi får spændinger over det hele. Skuldrene sidder højt. Hænderne er fulde af koldsved. Når man er opmærksom på de signaler, så kan man give slip på dem og opleve det, som angsten også giver os, nemlig nærvær, glæde og intensitet. 
FLEST KVINDER 
- Har du flest kvinder eller mænd på dine vandskrækshold? 
- Jeg tror, at 85 procent af mine elever er kvinder. Jeg er helt sikker på, at der er lige så mange mænd, der er bange for vand som kvinder, men kvinderne er bedre til at erkende, at de har et problem, og at de gerne vil gøre noget ved det. Og det er aldrig for sent. Jeg har haft en elev, der var over 80 år.  
1. 
Gitte Gundertofte: - Min angst for vand kom, da jeg var omkring 14 år. Jeg var i en svømmehal i Jylland, da jeg pludselig kom ud på det dybe og var ved at drukne. Folk omkring mig troede jeg lavede sjov, men en enkelt så, at jeg var i store vanskeligheder og fik hevet mig ind. I alt for mange år, gik jeg med denne vandskræk uden at gøre noget ved den.
Avis: Rødovre Lokal Nyt
Autor: Andre Bentsen
Dato: Oktober 2004


’Vandskrækkere’ kan kureres

Vestbad ligger bassin til mennesker i alle aldre, som elsker at dykke og svømme i det klare vand, men for nogle badegæster er mødet med vandet ikke altid lige sjovt.

Hver uge underviser Pia Brunner over 120 mennesker med vandskræk i Vestbad. Det er primært voksne der er bange for vand og på hendes hold er der flest kvinder. Det skyldes nok, at mændene er lidt flove over at indrømme deres frygt for elementet. I det hele taget er vandskræk ikke noget man går og praler med og i flere tilfælde ligger der traumatiske oplevelser bag frygten. Mange tør ikke stå under en bruser og andre er bange for dybt vand. 
Pia Brunner er uddannet kropspsykoterapeut og er gennem 15 års undervisning blevet rigtig god til at læse folks signaler og gennem leg rykke deres grænser. De eneste hjælpemidler er pædagogik, en badehætte og nogle dykkerbriller. ”Det nytter nemlig ikke noget, at man skal lukke øjnene når man skal møde noget man er bange for” siger hun og understreger, at ikke alle holder op med at være bange, men at alle lærer at håndtere angsten.  
Det kan 13 årige Ebbe Sørensen fra Rødovre tale med om. Da hans fætter druknede turde han i mange år ikke, at nærme sig vandet fordi han ikke stolede på, at livredderne ville redde ham, hvis noget gik galt. Ofte brugte han tyve minutter bare på at komme i vandet, blot for to minutter senere at stå på kanten med blå læber og klaprende tænder. Pia Brunner lærte også ham at forstå kroppens signaler og i dag deltager han på et normalt svømmehold.  
Sådan en sejr kan man ifølge Pia Brunner nemt overføre til andre situationer, som for eksempel en jobsamtale.  
Ligesom ved svømning er vejrtrækning her et spejl til, hvordan du har det. Når du er bevidst om kroppens signaler, har du mulighed for at lave om på uønskede reaktionsmønstre. 
Det handler altså om at kende sig selv og sine grænser og ikke bare om at holde hovedet oven vande. Faktisk er netop den slags ’frisuresvømmere’, der altid holder hovedet højt ofte også dem, der rammes af ømme nakkemuskler og dårlig ryg. Vil man virkelig beherske vandet skal man puste ud under det. Dét kan man også lære på et af Pia Brunners hold for vandskrækkere, hvor man sammen med 8 andre træner en gang om ugen i Vestbad.

Inhalt Tab4
Avis: Samvirke
Autor: Liv Mygind
Dato: maj 2014Sådan slipper du af med din vandskræk 

Anmeldung